(+4) 0742 49 56 36
(+4) 0740 25 96 87
office@domeniulcris.ro

Saună finlandeză

sauna uscata-dc [object object] Saună finlandeză sauna uscata dc 1150x600

Va invităm să vă bucurați de sauna uscată și de beneficiile ei incontestabile, dar și de efectului de relaxare. Pentru ca bucuria sa fie deplină, sauna are un geam generos de unde puteți admira priveliștea superbă de afară.

Înainte de a intra în saună se recomandă un duș calduț, de pregatire a corpului, cu săpun sau gel de duș, astfel încât pielea să fie curată atunci când se intra în saună. Este recomandat să stați întâi cateva minute daca sunteți începatori, apoi să creșteți treptat perioada în care stați în saună.

Expunerea la temperaturi ridicate creează o stare de febră artificială, proces cunoscut sub numele de hipertermie. Febra face parte dintr-un proces de vindecare naturală a organismului, stimulând și sistemul imunitar. Printre beneficii enumerăm: stimularea circulației sangvine, prevenirea răcelii, gripei și amigdalitei. Pielea capătă elasticitate, organismul elimină toxinele și este un suport în tratarea infecțiilor căilor respiratorii. Folosirea saunei nu este recomandată persoanelor cu probleme cardiace și cu hipertensiune arterială.

Terapia prin sauna, un mod eficient de a ține virușii la distanță!

Teoria emisa de către oamenii de știință este aceea că virușilor le este greu să traiască la o temperatură foarte ridicată, iar în acest mod, sistemul imunitar se întărește și îi este mult mai ușor sș facă fată unei posibile viroze. Prin transpirația indusă de aerul cald din cabina de saună, corpul ajunge la o temperatură de 40 °C, ca și atunci când este prezentă febra, ceea ce obligă organismul să se apere împotriva agenților patogeni.

În sauna uscată temperatura este de până la 80°C.

Umiditatea aerului se încadrează între 5 și 30%.